Sleva až -50 % na vybrané produkty

Vyzvednutí objednávky na prodejně ZDARMA!

Sleva 20 % na vybrané zboží

Změnili jsme zásady GDPR a obchodní podmínky

+420 256 256 080 - online@buzzsneakers.cz

Extra sleva 10 % pro členy

Blogger Pick
24.10.2024.

Puma „Suede“

Rok 2024 je definován jako rok návratových modelů mnoha značek, ale mým nejoblíbenějším modelem je Puma „Suede“.

Opravdoví fanoušci tenisek, kteří znají historii každé tenisky do detailu, vědí, že model „Suede“ dostal svůj jednoduchý název proto, že v roce 1968, kdy vyšel (rok před modelem adidas „Superstar“), to byly první tenisky ze semišového materiálu (en .suede), který byl tehdy ještě považován za poměrně luxusní materiál.

Do historie se „semišovky“ zapsaly ještě téhož roku poté, co se americký olympionik Tommie Smith rozhodl své „semišovky“ sundat, postavit je na podstavec a spolu s Johnem Carlosem zvednout pěst na protest proti rasismu a nespravedlnosti vůči Afroameričanům v USA. Netřeba dodávat, že popularita obuvi „Suede“ je poté nesrovnatelná s žádným jiným modelem na trhu.

Já si naopak pamatuji, jak jsem jako dítě v 90. letech vídal breakdancery, skatery, rappery a partu, která byla součástí této scény v Suedici, ve všech barvách tlustých jako tkaničky. Jediné, po čem jsem tehdy toužil, bylo mít je.

Puma „Suede“ mají jednoduchý a ležérní vzhled, takže je můžete kombinovat téměř s jakýmkoli oblečením a zaručuji vám, že vám dlouho vydrží, protože za ta léta zpátky nikdy neztratily svou odolnost.

Není pochyb o tom, že Puma „Suede“ jsou jedny z nejikoničtějších tenisek s velkým vlivem na kulturu, a není téměř nikdo, kdo by mohl říct, že je někdy neměl nebo že je nechtěl mít.

Naštěstí je tu příležitost, aby se staly součástí vaší sbírky a historie, najdete je v obchodech Buzz nebo online.

 

Zembo

Podobné články